Tuinwerken TuyAERTS

ACHTERGROND

Door de jaren heen heeft er zich een merkbare verandering voorgedaan in de klimaatomstandigheden, oa de hoeveelheden regen en zon zijn gewijzigd tov vroeger. Deze polarisering zorgt voor zeer veel stress aan bestaande gazons, planten en tuinen in het algemeen. Een verjongingskuur zoals vaak binnen de mogelijkheden ligt, kan de herstart betekenen van een vernieuwd
en vitaal gezond gazon.

Aangezien het verzorgen van grassen en gazons reeds jaren lang een passie is, hebben we ons toegelegd op de aanleg, het herstel en de renovatie van bestaande gazons.

Het kiezen voor een renovatie ipv een nieuwe aanleg van uw beschadigde grasmat is een zeer voor de hand liggende keuze, echter wordt dit vaak over het hoofd gezien.

Een aantal evidente voordelen geven meer duidelijkheid hieromtrent.

Ongeveer 80% van de bestaande gazons kunnen worden gerenoveerd. Wij komen zelden een onherstelbaar gazon tegen.  Enkel wanneer de bodemstructuur van dusdanig slechte kwaliteit is, dient een volledige vernieuwing zich aan.  Ook oneffenheden kunnen een rol spelen.

De benodigde handelingen voor een gedeeltelijke of totale renovatie zijn eenvoudiger  uit te voeren dan heraanleg met zaad of grasmatten.

Er zullen minder ongewenste neveneffecten ontstaan (denk aan sluimerende bodemzaden, het verstoren van het bodemleven, etc)

De uiteindelijke kostprijs per m² ligt beduidend lager